Solar CarportsDuurzame parkeerterreinen met zonnepanelen & laadpalenMeer informatie

Solar Carports

Duurzame dubbelfuncties voor parkerplaatsen

Parkeerplaatsen zijn uiterst geschikt voor een combinatie met zonne-energie opwekking en het laden van elektrische voertuigen. Met een solar carport maak je een overkapping over een parkeerplaats en daarop plaats je zonnepanelen. Onder de overkapping staan auto’s droog bij regenval en in de schaduw bij warm zonnig weer. Onder de carport plaats je laadpalen, zodat je er elektrische voertuigen kunt laden.

We leveren solar carports compleet naar wens voor enkele parkeerplekken tot grote parkeerterreinen:

 • Duurzame constructie van hout of staal
 • Zonnepanelen op sandwichplaten dakbedekking
 • Bifacial zonnepanelen als dakbedekking
 • Met laadpalen voor EV’s

Het mooiste is natuurlijk, dat je de investering middels energiebesparing door de zonnepanelen terug gaat verdienen en zo een duurzaam rendement maakt.

 • Ideale multi-functie

  Verduurzaam je parkeerterrein met solar carports, zonnepanelen en laadpalen.

 • Constructie op maat

  We leveren jouw project op maat, met staal- of houtconstructie, belegd met zonnepanelen op een staalplaten dak of met bifacial zonnepanelen als dakbedekking.

 • Inkomstenbron

  Verdien je investering in een solar carport terug door de energieopbrengst van de zonnepanelen en verkoop van de stroom via de laadpalen.

Solar Carports

Een ideale manier om jouw parkeerterrein te verduurzamen

Dakbedekking

Met staalplaten dak of bifacial zonnepanelen

We kunnen solar carports leveren met dakbedekking en daarop de zonnepanelen plaatsen of we gebruiken de zonnepanelen zelf als dakbedekking.

Je kunt kiezen uit een staalplaten dakbedekking, die we kunnen leveren in diverse kleuren. De zonnepanelen zijn hier probleemloos op te monteren. Indien je voor een zwarte dakbedekking kiest, kunnen we uiteraard ook full black zonnepanelen plaatsen, zodat het een strak geheel wordt.

Wil je liever zonnepanelen als dakbedekking, dan maken we gebruik van bifacial zonnepanelen. Deze zonnepanelen wekken tweezijdig energie op, zodat je de energieopbrengst van de pv-installatie maximaliseert.

Diverse opties en varianten

We maken een ontwerp op maat dat bij jouw wensen past

We leveren jouw solar carport volledig op maat. In goed overleg bepalen we de beste oplossing voor jouw parkeerterrein. We bieden vele verschillende opties qua ontwerp, zodat je voor een model kunt kiezen dat goed bij jouw wensen en bedrijfsimago past.

De constructie moet stevig zijn. Daarom maken we gebruik van duurzaam hout of staal dat jarenlang meegaat en er ook na een lange gebruiksperiode er als nieuw uit blijft zien.

Inkomstenbron

Zonnepanelen en laadpalen

De investering in een solar carport verdien je natuurlijk terug! Door de energieopbrengst van de zonnepanelen kun je namelijk energiekosten besparen in je bedrijf, de overproductie verkopen aan de markt of de stroom gebruiken voor het laden van elektrische auto’s. Je kunt de stroom natuurlijk ook verkopen via je laadpaal, wanneer er elektrische voertuigen worden geladen.

Zo krijg je aantrekkelijke inkomsten uit je investering en een aantrekkelijk financieel rendement.

Quickscan solar carports

Klaar om jouw parkeerterrein duurzaam te maken? Neem contact met ons op!