EnergieopslagPeakshaven, aanvulling op netcapaciteit & handel op energiemarktenMeer informatie

Energieopslag

Beperkte netcapaciteit of netcongestie: neem de regie zelf in handen!

Doordat we meer duurzame energie zijn gaan opwekken is het energienet overbelast. Heb je daar als ondernemer last van, bijvoorbeeld doordat je niet voldoende netcapaciteit van de netbeheerder kunt krijgen voor het afnemen of terugleveren van elektriciteit? Dan kan een energieopslag-systeem mogelijk dé oplossing zijn voor jouw bedrijf!

Met onze energieopslag-systemen bieden we oplossingen voor bedrijven die hun netcapaciteit willen vergroten, willen peakshaven of energie willen verhandelen op de energiebeurs.

Neem de regie in eigen handen, ook wanneer netbeheerders een beperking opleggen aan jouw afname- of teruglevercapaciteit, zoals in geval van netcongestie. Met een eigen energieopslag-systeem zijn er namelijk vele mogelijkheden te creëren.

 • Optimaliseer je vebruik

  Optimaliseer je energieverbruik met peakshaving: sla je opgewekte energie op voor later gebruik of voor verkoop aan de markt wanneer de elektriciteitsvraag hoog is.

 • Aanvulling op netcapaciteit

  Stijgende energievraag en beperkte netcapaciteit? Een energieopslag-systeem biedt mogelijkheden!

 • Ondersteuning energienet

  Verdienen door je opslagcapaciteit beschikbaar te stellen voor de onbalans- en FCR markt, te handelen op de EPEX of deze verdienmodellen te combineren.

Verdienmodel

Investeren in energieopslag – hoe levert het inkomsten op?

Peakshaving

Optimaliseer je energieverbruik

Door met je batterij energie op te slaan tijdens momenten van lage energievraag op de markt en deze opgeslagen energie te verbruiken tijdens momenten van hoge vraag (peakshaving), kun je met jouw bedrijf voordeel behalen.

Je vermijdt zo hooggeprijsde piekstroom, waarmee je energiekosten bespaard door vooraf goedkoop te laden uit het net en/of te laden met je eigen duurzaam opgewekte energie en je verbruikt deze op momenten wanneer stroomprijs hoog is of verkoopt op dat moment aan de markt.

 • Sla energie op tijdens momenten van lage energievraag of laad je batterij met de overproductie van je zonnepanelen.
 • Verbruik de opgeslagen energie tijdens momenten van hoge energievraag of verkoop deze dan aan het stroomnet voor een hoog tarief.
 • Optimaliseer je energieverbruik met een power management system (PMS), dat zorgt voor een optimale sturing tussen je PV energie, batterij, verbruik binnen je bedrijf en je netaansluiting.

Aanvulling op netcapaciteit

In geval van stijgende energievraag met beperkte netcapaciteit

Ontvang je geen hogere netcapaciteit van je netbeheerder en is meer capaciteit essentieel voor je bedrijfsvoering? Denk bijv. aan het overgaan op een elektrisch wagenpark, door aankoop van een warmtepomp of plaatsen van nieuwe machines.

Zonnepanelen in combinatie met batterij(en) kunnen dan een mogelijke oplossing bieden! Je gebruikt de pv-installatie en de batterij(en) dan als aanvulling op je elektriciteitsaansluiting:

 • De opwek van je zonnepanelen die niet direct wordt vebruikt laden je batterij(en).
 • Op momenten waar je niet de volledige netcapaciteit gebruikt, kun je de batterij(en) ook gedeeltelijk mee opladen.
 • Afhankelijk van je beschikbare oppervlakte voor zonnepanelen en het aantal batterijen dat daarmee geladen kan worden, kunnen we een aanvullend vermogen realiseren op je beperkte netaansluiting.
 • Tevens kan een aggregaat worden geplaatst in geval van nood, zodat er altijd een backup bestaat in geval uitval.

Handel en ondersteuning stroomnet

Voor het verhandelen van energie op de markt of het ondersteunen van netbeheerders bij het balanceren van het net

Wil je nog een stapje verder gaan, dan kun je ook een energieopslag-systeem gebruiken om te handelen op de onbalansmarkt of frequentiemarkt, waarmee je kunt helpen om het stroomnet te balanceren. Je kunt ook handelen met energie op de EPEX. Tot slot, kun je deze verdienmodellen ook combineren, zodat je het hoogste investeringsrendement behaald!

 • EPEX
 • FCR
 • Onbalansmarkt

Quickscan energieopslag

Ontdek de mogelijkheden van energieopslag. Laat je gegevens achter en we nemen z.s.m. contact met je op.

Laat ons weten waarmee we je kunnen helpen op het gebied van energieopslag.