DakverhuurMaak van je dak een inkomstenbronVoordelen voor dakeigenaren

Dakverhuur

Duurzame inkomsten, zonder investering

Voor wie?
Voor ondernemers, vastgoedeigenaren of agrariërs die in het bezit zijn van een dakoppervlakte boven 2.500 m2, het liefst met al een grootverbruikersaansluiting op locatie, bieden wij een interessante mogelijkheid. We huren dan namelijk graag je dakoppervlakte om er zonnepanelen op te plaatsen.

Inkomsten Dakverhuur
Je dak kan daarmee ineens een interessante inkomstenbron worden, door het ontvangen van een jaarlijkse huurvergoeding. In bepaalde gevallen kan de huurvergoeding zelfs voor meerdere jaren vooruit worden betaald. Zo kan dat handig zijn wanneer je van plan bent je asbestdak te saneren of oude dakbedekking te vernieuwen.

Duurzaam
Verder draag je ook een steentje bij aan een beter klimaat en milieu, door het beschikbaar stellen van je dak voor de opwekking van duurzame energie. We kunnen echter ook afspraken maken over het gebruik van de opgewekte stroom, zodat je binnen je bedrijf zelf ook CO2-kunt besparen, zonder te investeren.

Benieuwd naar de inkomsten bij dakverhuur van jouw daken? We verkennen graag samen de mogelijkheden.

  • Inkomsten zonder investering

    Maak van je dak een inkomstenbron en ontvang een aantrekkelijke huurvergoeding

  • Duurzaam concept

    Draag bij aan een beter klimaat, zonnepanelen verminderen je CO2-uitstoot

  • Dakrenovatie

    Plannen om je asbestdak of oude dakbedekking te vernieuwen? We kunnen ook meerdere jaren huur vooruitbetalen om bij te dragen aan je dakrenovatie!

  • Zelf verbruiken

    Wil je de zonnestroom in je bedrijf verbruiken? Dan kunnen we dat afspreken!

  • Zekerheid

    Een vaste inkomstenstroom voor minimaal 25 jaar

Dakverhuur project

Wij helpen je graag met het realiseren van jouw

  • Van A tot Z

    Ons team heeft jarenlange en succesvolle ervaring met de realisatie van dakverhuur projecten in Nederland en Duitsland. We managen onze projecten in eigen beheer, van ontwikkeling, EPC werkzaamheden, tot onderhoud en exploitatie. We get the job done!

  • Kwaliteitsnormen

    Wij werken uitsluitend met hoogwaardige materialen, treffen de juiste veiligheidsmaatregelen op de bouwplaats en installeren vakkundig conform de SCOPE-12 normering.

  • Investeringspartners

    Financiële daadkracht is essentieel bij deze projecten. We werken daarom nauw samen met een netwerk van ervaren solar-financiers, die onze projecten van kapitaal voorzien en na oplevering in een portefeuille opnemen.

Ons team heeft tal van projecten binnen het concept dakverhuur ontwikkeld en opgeleverd in binnen- en buitenland. Dat begon ooit met zonne-energieprojecten in Duitsland rond 2008 en het ontwikkelen op agrarische stallen en bedrijfsdaken. We weten dan ook precies waar de aandachtspunten en valkuilen liggen, zowel voor jou als vastgoedeigenaar, als voor onszelf. Die kennis delen we graag met je, zodat we uiteindelijk, zorgeloos een samenwerking aangaan, waar beide partijen lange tijd plezier van hebben.

Meer informatie over ons team en onderneming?

Onze werkwijze

We begeleiden je door het hele proces, van ontwerp, haalbaarheidsanalyse tot montage en installatie

We komen altijd eerst graag op locatie bij je langs, zowel ter kennismaking als om een goed beeld te krijgen van de locatie. We kijken o.a. naar de huidige staat en constructie van het dak, de meterkast en elektriciteitsaansluiting, identificeren mogelijke kabelwegen en bespreken een geschikte plek voor de omvormers. Kortom, we verzamelen informatie die van belang is voor de haalbaarheidsanalyse.

Op kantoor gaan onze engineers aan de slag om de gegevens te verwerken in een technisch concept plan. We selecteren componenten, maken een beleggingsplan, werken met speciale 3D software om de verwachte stroomproductie te simuleren en onderzoeken de meest efficiënte AC-oplossing. Aan de hand van het gekozen ontwerp en bijhorende verwachte investering, doen we onze haalbaarheidsstudie.

De huur van daken werkt middels een recht van opstal. Dit recht van opstal komt pas in een latere fase van het project aan de orde. Maar wat we wel doen aan het begin is afspraken maken over de huurvergoeding en bepalen onder welke voorwaarden we het dak mogen gebruiken. Oftewel, we maken vooraf de specifieke afspraken, die in de uiteindelijke opstalakte ter vestiging van het opstalrecht worden opgenomen.

Zijn beide partijen gelukkig met de afspraken en komen we samen tot een overeenkomst? Dan leggen we onze afspraken vast in een projectovereenkomst. Daar staan dus de afspraken in, die later in de opstalakte vermeld zullen worden. Als we dat geregeld hebben, kunnen we van start. We dienen we dan een aanvraag in voor SDE++ subsidie en in parallel kan de projectontwikkeling van start.

We gaan in gesprek met de netbeheerder om de netcapaciteit te checken en indien mogelijk reserveren wij deze gelijk. Is dat niet mogelijk, dan is er vaak sprake van netcongestie. Dan onderzoeken we opties om de netcongestie te omzeilen, bijv. door inzit van energieopslagsystemen.

De dakconstructie onderzoeken we samen met een constructeur. Deze komt dan op locatie langs en stelt op basis van zijn onderzoek een constructierapport op. Is de constructie geschikt? Dan kunnen we direct door met andere werkzaamheden. Is de constructie ongeschikt? Dan kijken we naar welke maatregelen ter versteviging getroffen kunnen worden.

Onze ervaring is, dat indien er aanpassingen gedaan moeten worden, deze niet altijd per saldo hoge kosten met zich meebrengen. We zien dat vaak  kleine aanpassingen al voldoende kunnen zijn, om de constructie te verstevigen zodat er toch zonnepanelen op kunnen worden geplaatst. Zo komen we dan vaak met enkele aanpassingen toch tot een oplossing.

Als we zonnepanelen op jouw dak plaatsen, zorgen we uiteraard voor eigen verzekeringen, zodat wanneer tijdens de bouw- en/of exploitatiefase van het project, schade door ons toedoen ontstaat, we een kostendekkende polis hebben.

We bespreken echter ook met jouw verzekeraar of er bepaalde eisen worden gesteld aan onze zonnestroom-installatie, gezien we die op jouw dak plaatsen. Dat doen we van te voren, zodat we onze materialen, veiligheidsmaatregelen en werkzaamheden daarop af kunnen stemmen.

Op basis van de eerder overeengekomen afspraken uit de projectovereenkomst, wordt door een notaris de opstalakte opgesteld. Bij ondertekening van de akte, vestigt de notaris het recht van opstal in de publieke registeres. Conform opstalakte, beginnen dan ook de betalingen van de huurvergoedingen voor jou. Als het opstalrecht is geregeld, kunnen we vervolgens van start met de planning en aanleg van de zonnepanelen.

We plaatsen het zonne-energiesysteem op jouw dak en regelen de aansluiting op het energienet. Na de onafhankelijke Scope-12 keuring overhandigen we je het keurcertificaat, zodat deze ook aan jouw verzekeraar kan worden opgestuurd. Daarna komen we periodiek langs voor  technisch onderhoud en veiligheidsinspecties aan de installatie en af en toe worden de zonnepanelen schoongemaakt. De rest laten we vanaf dat moment over aan de zonnepanelen, die doen dan het verdere werk, door te zorgen voor de productie van duurzame energie.

Projecten

Wij zijn thuis in alle facetten van de zonne-energiemarkt

We hebben uiteenlopende projecten geleverd en deze geplaatst op agrarische stallen, tot grootzakelijke daken en zonneparken in binnen en buitenland. Voor elke situatie bieden we je een maatoplossing met een hoge kwaliteit.

20.000+

kWp geïnstalleerd vermogen

100+

Duurzame installaties opgeleverd

50.000+

Zonnepanelen geleverd

Meer projecten zien uit ons referentiebestand?

Quickscan dakverhuur

Ontdek de mogelijkheden en bijhorende inkomsten voor jouw situatie

Klaar om samen het verschil te maken en de zon aan het werk te zetten? Laat ons weten waarmee we je kunnen helpen. We beantwoorden graag al je vragen en aan de hand van onze quickscan kunnen we je al vrij snel een indicatie geven van de mogelijkheden.