Pachtmodel Overige

Zonnepanelen kunnen op vele wijzen worden geïmplementeerd en toegepast. Natuurlijk kennen we allemaal de toepassing van zonnepanelen op daken en velden, maar daarnaast zijn er nog alternatieve wijzen om zonnepanelen te plaatsen.

In vergelijking met de veelvoorkomende dak- en veldprojecten, kosten deze toepassingen wel iets meer voorwerk om de haalbaarheid in kaart te brengen. Dit doen we door een grondig vooronderzoek, zodat we bij start van het initiatief zeker weten dat we het project ook daadwerkelijk, zowel financieel als technisch, kunnen bewerkstelligen.

Enkele speciale toepassingen waarop wij ons richten, zijn parkeerterreinen, glastuinbouwkassen en drijvende zonneparken. Heeft u zelf een creatief idee, dan bespreken we dit natuurlijk graag.

Parkeerterreinen
Wanneer u een grootschalig parkeerterrein heeft, kunnen wij op dit terrein overkappingen plaatsen en op deze zonnepanelen. Dit is tevens een goed voorbeeld van dubbel ruimtegebruik. Auto’s staan door de overkapping in de schaduw bij zonnig weer en de zonnepanelen wekken duurzame elektriciteit op. Een dergelijk initiatief kan ook worden gecombineerd met oplaadpunten voor elektrische auto’s, die de opgewekte elektriciteit direct kunnen gebruiken.

Glastuinbouw
Zonnepanelen kunnen ook ideaal gecombineerd worden met glastuinbouwkassen. De glasplaten van de kassen kunnen namelijk worden vervangen door (deels) transparante zonnepanelen, die zoveel mogelijk lichtdoorlatend zijn. Hierdoor behoudt een glastuinbouwer zijn activiteiten in de kas, maar worden ook extra inkomsten verdiend door het verhuren van dakoppervlakte voor de zonnepanelen. Dit is een win-win situatie voor zowel de tuinbouwer als voor ons als exploitant van de zonnepanelen.

Drijvende zonneparken
Een recente ontwikkeling op het gebied van zonne-energie zijn de drijvende zonneparken. Drijvende zonneparken komen steeds vaker voor, bijv. op zandwinning plassen. De kosten voor de materialen en installatie worden steeds lager, waardoor wij grote kansen zien voor drijvende zonneparken. Heeft u een geschikte locatie? Dan onderzoeken wij graag samen de mogelijkheden.

Direct een vrijblijvend pachtaanbod ontvangen? Laat uw gegevens achter voor een Locatiescan!